pühapäev, 7. juuli 2013

Loomaaed ja dzungel

Täna käisime loomaaias. Loomaaed oli üli ilus ja avar. Siin ei olnud puur puuri kõrval nagu Eestis, vaid suured, avarad aiad pigem. Loomi just väga palju polnud, sest loomaaed ise alles 10 aastane. Jalutasime seda umbes paar tundi. Lahedatest kiskjatest kahjuks pilte ei saand, sest nad olid liiga kaugel. Aga seal olid puumad,lõvid, jaaguarid ja tigrillod.
Kilpkonnad :D


Minu lemmik



Lasteloomaaed :D
Eile pidasime Marcelo sünnipäeva ta sõpradega. Ärkasime hommikul, sõime, ma läksin Juan Carlosega poodi saia ostama, teised koristasid maja ja kui tagasi jõudsime, panime ennast valmis ja läksime mängima paintballi. Mina, Any, Juan Carlos, Marcelo ja 6 ta klassivenda. Meie tiim võitis kolm mängu nejast :D. Ma sain ühe korra kuuliga pihta ka ja see läks otse silma(mask oli peas). Pärast mängu oli kõikedel janu ja nälg ning siis võtsime suuna kodu poole. Istusime u 10 minta diivanil ja siis läksime sööma. Sõime mingit suurt võileiba. Pärast sööki mängiti playstationit ja räägiti niisama juttu. Pärast oli veel sünnipäeva jäätisetort ka ning umbes kell 6-7 mindi koju.
 Nad jalutasid seal niisama vabalt ringi
Maailma armsaim kutsu!!


2-5 juuli oli meil dzungli trip. Kõigepealt sõitsime u 5 tundi läbi mägede ja väga käänuliste teede, mis oli väga väga jube ja sõidu lõpuks oli kõikidel süda paha. Kuid kogu see aeg oli mega vaade. Need mäed ja ojad ja joad ja see mets. See oli võrratu. Sealt edasi läksime mingi paadi ja kanuu vahepealse asjaga. Sõitsime sellega u 15 minta ja siis jõudsime meie mega ilusa hotellini. http://www.casadelsuizo.com/eng/hotel.php .Sõime ja läksime mingi liblika maailma :). See oli nagu mingi ime- või muinasjutumaa. Tohutult palju liblikaid ja ilusaid taimi. Pärast seda rääkisime YFUkatega omavahel veel kaua juttu ja läksime siis magama.
 Järgmine päev läksime peale hommikusööki Amazoonicosse. See on nagu loomaaed, aga sinna tuuakse loomi, keda on kuskil halvasti koheldud või on peetud koduloomadena, kuigi ei tohiks või on poeg jäänud emsat ilma ja seal leitakse talle uus ema. Võimaluse korral lastakse need loomad loodusesse tagasi, aga kahjuks ainult 25% kordadest on see nii. Ilm oli lahe. Sadas hullu paduvihma, müristas ja lõi äikest . Kõik trepid muutusid ojadeks ja kõik olid läbimärjad. Ma panin muidu kilejope selga, aga see lasi kõik vihma läbi. Mulle see vihm meeldis, kuna nägime ära korraliku vihmametsa ilma ja paduvihmad on lihtsalt naljakad  :D :D. Tagasi hotelli sõitsime tuubidega. See oli nii vinge. Läksime lihtsalt jõe vooluga kaasa. Umbes kell 7 õhtul läks ilm ka ilusaks ja siis me läksime vaatama kohalike elu ja nende elamispaika. See oli 1 puust onnike, kus oli sees 1 riiuli moodi asi ja nagu väike liivakast, mis oli neil köögiks. Jõime mingit kohalike jooki ka. Pole elusees midagi nii rõvedat joonud. See oli vist segu purustatud kartulist, banaanist ja veest või piimast, mis oli 2 p'eva seisnud. Kohalikud joovad seda igapäev 2-3 kausitäit ja kui keegi külla tuleb, siis pakutakse seda ning seda on alati olemas. Nägime ka kuidas tehakse keraamikat ja puust papagoisid. ühe papagoi kuju tegemine võttis aega u 5 minutit. See oli päris lahe.
 Kolmandal päeval oli meil dzunglimatk. See oli päris väsitav, kuna kõndisime aina üles ja alla. Nägime huvitavaid taimi ja palju rõvedaid putukaid. Ilmaga vedas. Oli selline pilves ilm, päike ei paistnud liiga kõvasti ja vihma ei sadanud. Tagasi hotelli saime sõita parvega. See oli nii vinge. See oli aint suht koguaeg tasakaalust väljas ja umbes 5 cm vee all, aga lahe oli. Lõuna ajal läks ilm väga palavaks. Siis sain päevitada ka. Esimest korda siin oldud aja jooksul :). õhtupoole vaatasime kuidas kohalikud kulda kaevavad. Pannakse puust kausi sisse jõe kaldalt korjatud liiv koos kividega ja siis minnakse seda jõkke puhastama. Seda kaussi nagu keerutatakse vees ja siis see liiv ja kivid kukuvad vette ning lõpuks jääb kausi põhja imeimetilluke tükike kulda.  
 Viimase päeva hommikul sõime ja hakkasime siis koju sõitma. Tee peale tulid meile ette lehmad, kanad, hobused ja laamad. See oli päris naljakas, kuna pidime veitsa ootama ja me ei saanud neist mööda sõita :D. Jõudsin umbes kell 3 koju, rääkisin pisut perega juttu ja läksin siis magama.

Hotell
Ainult juuksed ja sokid olid kuivad :D :D






3 kommentaari:

  1. Mulle väga meeldivad sinu tekstid, väga huvitavad. A miks neid nii harva tulebb? :(

    VastaKustuta
  2. aitäh!!Nii palju lihtsalt teha, ei jõua kirjutada :)

    VastaKustuta