neljapäev, 11. juuli 2013

Mitad del mundo ja presidendi maja

Üleeile käisime YFUkatega mitad del mundo-l (maailma keskel). See oli päris lahe. Nägime ära maa keskpunkti ja käisime seal ümber erinevates muuseumites. Nt: kunst-, putuka-, ajaloomuusem.
Hiljem sõitsim paari minuti kaugusel olevasse muuseumi. See oli väga väga pänev. Seal räägiti pisut kohalike ajaloost ja kommetest. Vaatasime päikesekellasid ja üritasime panna muna seisma naelale. (mul õnnestus lausa 2 korda, peale minu said veel 2 30-st).








 Ussid
 See päris inimese nahk juustega. Vanasti oli komme võtta inimestel pea maha, siis kolju sealt seest välja, jäi järgi ainult nahk ja juuksed. Siis õmmeldi suu kinni, et hing ei saaks välja tulla. Pea pandi keevasse vette koos mingite taimedega ning lõpuks, kui inimene oli tähtis kanti ta seda peakuju kaelas. Kui mitte nii tähtis, pandi see pulga otsa ja see oli hoiatuseks teistele inimestele, et see on teiste ala ning sinna ei tasu minna.
 Inimeste hauad. Koos kõikide ehete ja talle kuulunud asjadega. Need selleks, et järgmises elus, kui ta uuesti sünnib, saaks ta neid kasutada.
 Päikesekellad




 Sain diplomi ka, et suutsin selle muna naela otsa seisma panna :D


Õhtul sõime kodus pitsat, sest oli pitsapäev. Kahte soolast: salaami ja lihapitsat ja ühte magusat- šokolaadi ja maasikatega. Nomnomnom.


Eile külastasime koos Marcelo,Any ja Saloga presidendi maja. See oli väga kena, ilus, suur ja avar. Nägime erinevaid tubasid ja kingitusi, mis on presidentidele kingitud. Uhked asjad olid.
 See uks viib tuppa, kus töötab president.
 Need toolid üle 100 aasta vana.




Õnnelikud lapsed :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar